martes, 25 de noviembre de 2014

L'alimentació

A partir de l’experiència viscuda amb la dissecció d’una sardina se'ns van aparèixer una sèrie de preguntes pel que fa el procés d’alimentació d’aquests.


-Quin és el recorregut que fa el menjar des que entra per la boca del peix fins que els excrements són expulsats?


Vam creure que segurament seguia un recorregut semblant al del humans (boca- esòfag- estómac- intestí prim- intestí gros i anus) Davant d’aquest dubte vam observar amb més atenció la sardina amb totes les seves parts. La boca començava amb una gran llengua que seguia amb un conducte que enllaçava la boca amb una mena de bossa ( que creiem que era l’estómac) acompanyada d’una altra petita bossa, la qual no vam saber identificar.  






A partir d’aquest dubte se’ns va ocórrer que potser es tractava del lloc on és produïen les cries o que es podia tractar del fetge. Després de tot això, vam optar per buscar informació sobre el tema.



A partir d’aquesta imatge vam poder descobrir que es tractava del fetge. A més a més vam identificar altres òrgans que havíem observat i que no els identificàvem com el cor.


Vam veure també que des de l’estómac sortia una mena de conducte (intestí) fins arribar a la cloaca, orifici pel qual els peixos excreten. Curiosament ens adonem que és el mateix orifici pel qual neixen les cries ( ho vam aprendre durant l’observació de la reproducció dels nostres peixos).


Aleshores, vam continuar examinant la sardina disseccionada i vam descobrir que si pressionàvem el conducte que comunicava la boca i cluàca en sortien excrements. També cal destacar que ens va semblar trobar una petita cria a la part final del conducte però no vam poder acabar de descobrir de què es tractava.

cloaca de la sardina

Fins aviat!



No hay comentarios:

Publicar un comentario