Així, Allò és tractava d'una cria? Per molt que intentéssim observar-ho meticulosament érem incapaços de poder apreciar-ho degut a les mides tan reduïdes que tenia.
Sabíem que els Guppies són ovovivípars, és a dir que els ous romanen a l'interior de la femella fins al moment de l'expulsió en què surten els peixos directament. Per això, vam pensar que potser les sardines podien reproduir-se de manera semblant.
Al principi pensàvem que tots els peixos eren ovípars, tal com ens havien ensenyat a l'escola. Ens va sorprendre el cas de l'espècie Guppie i ens vam començar a plantejar quins altres animals eren ovovivípars. Investigant, vam descobrir que les serps i els taurons també ho són.
En aquest moment ens vam enrecordar que si existeixen fecundacions internes,segurament també n'hi ha d'externes en els peixos i vam voler investigar sobre aquestes. Quan ho vam parlar, no acabàvem de veure clar com es podrien produir perquè malgrat fos externa, hi havia d'haver fecundació. Ens pensàvem que seria gairebé igual, però que enlloc d'introduir res dins la femella, el mascle expulsaria esperma i la femella òvuls i a fora s'ajuntarien. Després vam buscar informació i, com mostra el quadre, no anàvem gens desencaminats.
Aquest seria el procés:
A més a més, volíem descobrir les similituds entre la reproducció dels Guppies i la nostra. Ja que els peixos romanen dins la femella, podríem trobar-ne força semblances. Mentre conversem ens qüestionem si mentre són dins la femella, aquesta els alimenta a partir del seu aliment, si els dóna algun altre nutrient, en definitiva, si estan connectats. Contràriament també ens sorgeix la possibilitat que el cos de la femella sigui simplement un lloc segur per als ous, però que no actuï de cap manera amb aquests, simplement els "guardi". També ens vam preguntar on s'estaven les cries durant el període de gestació, si hi havia alguna mena de placenta. Vam pensar que potser podia ser aquella bosseta que havíem trobat durant la dissecció.
No hay comentarios:
Publicar un comentario